Boligkøb: Husk advokatforbeholdet

07 March 2018 Camilla Skøtt

editorial

Er du gået på jagt efter drømmeboligen, så er der én ting, du aldrig må glemme, når du endelig står i dét hjem, der bare må være dit: advokatforbeholdet. Nogle gange er det nødvendigt at handle hurtigt på en købsaftale, andre gange kan man bare ikke lade være. Uanset årsagen til at du skriver under, inden du har rådført dig med en advokat, må du aldrig glemme advokatforbeholdet.

Hvad er et advokatforbehold?

Inden vi forklarer, hvad et advokatforbehold er, så er det vigtigt at forstå, at en underskrift på en købsaftale er bindende. Skriver du under, skal du altså købe boligen – uanset hvad der måtte opstå af komplikationer. Trækker du dig inden for fristen på 6 hverdage, kan du nøjes med at betale 1% af købesummen til sælger som kompensation.

For at undgå ovenstående scenarie er det vigtigt, at du får indført et advokatforbehold i købsaftalen. Med et advokatforbehold er aftalen kun bindende, hvis din boligadvokat godkender handlen i sin helhed – gør han eller hun ikke det, så kan du trække dig fra handlen uden at betale kompensation.

Hvor meget koster en boligadvokat?

Prisen for en boligadvokat svinger, men på https://eboligadvokat.dk/ har vi fundet nogle vejledende priser, der starter fra 4.500 kr. for køb af en andelsbolig og slutter på 6.750 kr. for køb af hus, ejerlejlighed eller projektbolig.

For den pris får du en komplet gennemgang af handlen fra A-Z. Og du får oversat alle juridiske dokumenter til et sprog, der er lettere at forstå end det kringlede sprog, ejendomsmæglere og jurister bruger.

En komplet gennemgang indebærer blandet andet en gennemgang af købsaftalen, tilstandsrapporten, energirapporten og alle andre dokumenter i handlen, ligesom du får rådgivning om ejerskifte- og husforsikring og om forureningsforholdene i området. Al korrespondance i forhold til sælger og bank varetages desuden af advokaten, så du slipper for at tænke på det praktiske – i stedet kan du drømme dig væk i din nye bolig.