Broccolisalat er en lækker måltidssalat, der næsten ikke kræver tilbehør

14 May 2018 Emilie Jacobsen

editorial

Selvom det er lækkert med noget godt kød eller frisk fisk, kan det også være rart fra tid til anden at spise noget mad, der primært består af grøntsager. Dels er det sundt for i forhold til at holde vægten. Dels er det godt for fordøjelsen, at du ikke spiser kød hver dag. Det er derfor oplagt, at du sørger for at spise vegetarisk eller stort set vegetarisk i hvert fald en gang om ugen. 

Der er mange mænd, der ikke er meget for at spise vegetarisk. De kan godt lide kød. Hvis du gerne vil have en dag, hvor I ikke spiser så meget kød, er det oplagt, at du sætter en broccolisalat på bordet. Den består af broccoli, bacon, solsikkekerner, tranebær og en lækker dressing. Det er særligt baconnet, der gør, at mange mænd – og kvinder – kan lide denne form for salat. Den salte kødsmag fra baconnet er med til at gøre, at salaten når op i et helt andet niveau, end den kunne gøre uden. Det er derfor vigtigt, at det er med. 

Samtidig er bacon med til at gøre, at I bliver rigtigt mætte af salaten. Det kan være svært at blive mætte, når I kun spiser grøntsager. Derfor kan det være nødvendigt, at der er noget med noget mere substans i. Udover bacon er solsikkekerner også med til at gøre, at I kommer til at blive ordentligt mætte af salaten. 

Hvis du gerne vil finder en god opskrift på broccolisalat, kan du for eksempel gå ind på dk-kogebogen.dk. Der har de en lang række forskellige opskrifter. Hvis du leder efter noget variation i forhold til det, som I plejer, vil det også være nemt for jer at finde det på deres side. 

Hvis du gerne vil variere salaten, kan du for eksempel eksperimentere med dressingen. Du kan bruge creme fraiche til den, men kan også bruge en lettere udgave som for eksempel fraiche.