Fordele ved at bygge et typehus frem for at købe et parcelhus

08 December 2018 Emilie Jacobsen
Fordele ved at bygge et typehus frem for at købe et parcelhus

Når du skal købe dit første hus, vil din indskyldelse i mange tilfælde være, at du køber et hus, der ligner det, som du er vokset op i. For mange menneskers vedkommende er det et parcelhus fra 1960’erne eller 1970’erne. Det kan da også virke som en god ide; i mange tilfælde har de i hvert fald en plantegning, der passer langt bedre til en moderne børnefamilie, end ældre huse har. 

Vil du have en løsning, der virkelig passer til din familie, bør du få bygget dit eget typehus. Der kan du 100 % selv bestemme, hvordan det skal de ud, hvor stort køkkenet skal være, hvor mange værelser og badeværelser du vil have og alle de andre detaljer, der er vigtige for, at din hverdag kan komme til at gå op i en højere enhed.

 

Mange stejler dog i forhold til at få bygget deres eget hus. De er bange for, at det bliver dyrt. Hvis du får lagt et fornuftigt budget fra start af, behøver det dog ikke at være et projekt, der kommer til at tage længere tid eller koste flere penge, end du havde regnet med.

Faktisk må du tit låne flere penge til at bygge et typehus for, end du kan låne til at købe et parcelhus. Det giver dig altså et større økonomisk råderum i forhold til, hvor du kan købe en grund henne. 

Den lave grad af vedligeholdelse er en anden grund til, at du kraftigt bør overveje et typehus frem for et parcelhus. Selvom parcelhuset er forholdsvis nyt, vil der stadig være rigtig mange ting, der skal fikses i det. Når du får bygget et helt nyt hus, vil der gå lang tid, inden du skal i gang med hammer og skruetrækker for at reparere forskellige små detaljer i hjemmet. Dermed kan du bruge dine weekender på noget andet – for eksempel at være sammen med din familie.