Hvad er æteriske olier?

12 January 2019 Lykke Holzmann Søby
Hvad er æteriske olier?

Æteriske olier er lavet af visse planter som blade, urter og bark. Producenterne bruger forskellige metoder til at omdanne dem til olier. Du kan tilføje dem til vegetabilske olier og cremer. Eller du kan lugte dem, gnide dem på din hud, eller læg dem i dit bad. Nogle undersøgelser viser, at de kan være nyttige, hvis du ved hvordan man bruger dem rigtigt.

Hvis du har angst

Dufte som lavendel, kamille og rosevand kan hjælpe med at gøre dig rolig. Du kan indånde eller gnide fortyndede versioner af disse olier på din hud. Forskere tror, at de arbejder ved at sende kemiske meddelelser til dele af hjernen, der påvirker stemning og følelser. Selvom disse dufte ikke alene vil tage al din stress væk, kan aromaen hjælpe dig med at slappe af.

Brug kun en smule

Olier – som du kan påføre på dine arme og ben, skal du måske ikke putte i din mund, næse, øjne eller kønsdele. Citrongræs, pebermynte og kanelbark er nogle eksempler.

Smid gamle olier væk

Generelt skal du ikke beholde dine olier i mere end 3 år. Ældre olier er mere tilbøjelige til at blive ødelagt på grund af udsættelse for ilt. De fungerer muligvis ikke så godt og kan irritere din hud eller forårsage en allergisk reaktion. Hvis en olie ser underlig ud, føles eller lugter mærkeligt, skal du smide den ud, fordi det er et tegn på at den er ødelagt.

Brug IKKE på beskadiget hud

Solskadet eller betændt hud vil absorbere mere olie og kan forårsage uønskede hudreaktioner. Ufortyndede olier, som du ikke bør bruge overhovedet, kan være ligefrem farlige på beskadiget hud.

Vær ikke bange for at prøve olie

Brugt på den rigtige måde kan æteriske olier hjælpe dig hvis du har bivirkninger fra anden medicin. For eksempel kan de hjælpe imod kvalme fra behandling af kemoterapi, hvis du indånder oliedampe. Du kan muligvis bekæmpe visse bakterielle eller svampeinfektioner, herunder de farlige MRSA-bakterier med olie.

Køb dine æsteriske olier her https://www.veracura.com/