Vælg det lette og moderne Rocna anker

24 September 2020 Astrid Pedersen

Søger du et let og effektivt anker til din båd? Så bør du overveje et moderne Rocna anker.

Hvad er et Rocna anker?

Et Rocna anker er et anker af typen plovanker. Et plovanker er et anker som har visse ligheder med en plov – der af navnet. Når man kaster anker med et plovanker vil det trækkes hen over havets bund indtil det kan gribe fat. Et plovanker kræver en så hård og tung bund som overhovedet muligt for at kunne opfylde sit formål. Og så anvendes plovankre fortrinsvis på mindre både.

Dette gælder også for den variant af plovankeret som kaldes et Rocna anker. Et Rocna anker er en let model som fylder meget lidt men samtidig har en rigtig høj holdkraft som kaldes ”Super High Holding Power” (forkortes SHHP). Den smarte konstruktion af et Rocna anker bevirker at ankeret altid vende i den rigtige retning når det trækkes hen over havbunden, hvilket er vigtigt for at sikre holdkraften.

Samtidig har det lette Rocna anker nemt ved grave sig fast i havbunden næsten uanset dennes type og beskaffenhed. Du behøver således kun eet anker om bord – og dermed kun eet anker spil – når du køber et Rocna anker. Et Rocna anker har ingen løse dele og er derfor ekstra robust – og leveres derfor med livstids garanti imod brud.

Hvilken størrelse Rocna anker skal jeg vælge?

Rocna ankeret fås i flere størrelser. Hvilken størrelse du skal vælge kommer an på størrelsen af din båd. Hos Bådbiksen kan du finde et skema som angiver størrelsen på Rocna anker ud fra bådens længde i meter og fod samt vægt angivet i ton. På den måde kan du hurtigt finde et Rocna anker som passer perfekt til din båd – og bestille det online i den online shop på https://www.baadbiksen.dk/baadudstyr/11-rocna-anker/