Få malerens råd til maling af vådrum

11 January 2021 Camilla Skøtt

Skal køkkenet eller badeværelset have en omgang maling, så det igen står som nyt, og har du tænkt dig at klare arbejdet selv? Så kan du med fordel læse med her, hvor vi videregiver malerens bedste råd til maling af vådrum.

Ny maling på væggene kan gøre underværker for helhedsindtrykket i din bolig, men kun hvis du ikke sjusker med arbejdet. Helligdage og gardiner ødelægger udtrykket, så du skal være opmærksom. Vi har talt med Malerkanonen (https://malerkanonen.dk/maler-valby/) for at få et par gode råd til arbejdet.

For det første skal du overveje, om det er hele rummet, der skal males, eller om det kun er dele af det. Derefter skal du finde ud af, om alle væggene skal males med vådrumsmaling, eller om nogle af områderne kan nøjes med en almindelig omgang kvalitetsmaling.

Tre tips til maling af vådrum

1: Vælg maling med høj glans. Når du maler i køkkenet eller på badeværelset, er det godt med maling, der er nem at vaske af. Derfor kan du med fordel vælge en maling med høj glans – gerne glans 20-25, da det giver god beskyttelse og en rengøringsvenlig overflade.

2: Husk at forberede arbejdet. Inden du kaster dig over arbejdet, skal du forberede dig. Dæk grundigt af – heller for godt end for dårligt – og rens væggene ned med grundrens. Er væggene bygget op af et materiale, der suger meget, kan du overveje at bruge grunder, inden du går videre til den endelige maling.

3: Få råd af en fagmand. Du kan med fordel tage en snak med farvehandleren eller dit lokale byggemarked, inden du går i krig, så du sikrer dig, at du både bruger den rette maling og de rette redskaber. Hvis du er utryg, kan du også overveje, om det er bedre at overlade arbejdet til professionelle, der ved, hvad det drejer sig om.