Skal du vælge hegn eller hæk?

//Skal du vælge hegn eller hæk?

Skal du vælge hegn eller hæk?

Hegn til haven er en stor beslutning. Det skal både være funktionelt og fungere som adskillelse mellem dig og naboen. Eller som afskærmning ude fra vejen. Et godt og højt hegn gør, at nysgerrige blikke ikke kan se ind i din have. Så du kan få mere privatliv. 

Men hvilket type hegn skal du vælge? Og hvorfor egentlig ikke bare plante en hæk? Læs med her og få fem gode grunde til, at du skal vælge hegn frem for hæk!

1. Hegnet skal ikke vokse

En nyplantet hæk skal vokse i adskillige år, før den har vokset sig op i en nogenlunde højde. Det kan føles som lang tid, hvis du gerne vil undgå naboens nysgerrige blikke. Køber du et hegn, kan du starte ud med ét, der er 1.8 m høj eller endnu højere! Du skal ikke vente på, at det vokser i højden som med hækken!

2. Hegnet kan være billigere

Et hegn er typisk billigere end f.eks. en fuldvoksen hæk. Hækkeplanter fra planteskolen, der allerede er groet, er ret dyre. Hvis det skal være budgetvenligt, kan det bedre betale sig at investere i et hegn.

3. Hegnet kræver mindre vedligeholdelse

Hækken skal vandes, trimmes osv. Mens et hegn blot skal males én gang årligt. Det gælder også kun, hvis det er i træ. Du kan få vedligeholdelsesfrie hegn i komposit, der aldrig skal behandles. 

4. Hegnet er lettere at montere 

Et hegn er let at sætte op, du skal blot have støbt stolper i jorden til det. Hækken derimod kan være lidt mere besværlig. Der skal graves hele vejen rundt, og når den først er plantet, skal den vandes ofte. 

5. Hegnet er lettere at fjerne igen

En hæk er ikke sådan lige til at fjerne igen. Men det er hegnet derimod. Det kan let afmonteres, hvis du får lyst til nyt hegn eller en hæk i stedet. 

By | 2021-01-18T10:28:13+00:00 January 18th, 2021|hegn|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment