Vil du som producent have noget med i en test?

28 July 2021 Anders Lundtang Hansen

Du faldt forleden over https://sovneksperterne.dk/bedste-kontinentalseng-test , hvor du kunne læse om en test af kontinentalsenge, og du har erfaring med, at der er mange mennesker og forbrugere, der vælger at rette sig efter den slags resultatet og købe ind derefter.

Og du er selv producent af kontinentalsenge blandt andet, så du kunne godt tænke dig at få din kontinentalseng med i en af deres kommende test, for du kan se, at de endnu ikke har haft dit produkt med i testen.

Det er der sådan set ikke noget galt i at anmode, men så skal man bare gøre det klart, at man har anmodet om at få denne model testet, og at man eventuelt ikke har betalt dem for at lave den test.

Det kan være, at man har en testmodel, som man gerne vil sende, men hvis folkene bag sådan en test netop vil gøre testen mest holdbar, så vil de nok hellere selv anskaffe sig en udgave af sengen, som der ikke specifikt er sendt fra et firma.

Svær balancegang med sådan en test

Man skal nemlig passe på med at anmode, sende gaver og/eller betale for den slags deltagelse, for det kan hurtigt komme til at se ud som om, at man har søgt efter at få et bestemt udvalg, eller man har sørget for at sende en model, som er ekstra gennemprøvet, før den bliver sendt til test, så der ikke er tale om en almindelig forbrugermodel.

Der skal nemlig altid være gennemsigtighed i sådan en prøve, og man skal gøre det klart, når man laver sådan en test, at man ikke er blevet betalt eller har fået gaver for at medtage noget i en test eller ønsket at få et bestemt udfald.

Man kan overholde disse kriterier, så er der ikke noget i vejen for at gennemføre den test med det produkt med i den.