Gode skikke i forbindelse med en buffet

19 September 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er nogle regler, som man bør overholde, når man skal benytte sig af en buffet, der er sat op, men det er bare ikke nogle nedskrevne regler, men nærmere nogle tiltag, der gør det markant lettere, hvis alle følger disse uskrevne retningslinjer.

Det kunne være i forbindelse med en frokostordning af en buffet Ringsted, hvor man har det som en frokostløsning.

Men det kunne jo også være til et familiearrangement, at man er mange mennesker samlet, hvor man skal spise samtidig.

Eller det er et åbent hus af en art, hvor man kan tage noget mad, hvornår man lige er sulten, hvilket kunne være til en fernisering.

Det er dog specielt ved den anden situation, at de her forholdsregler skal komme i spil, så det bliver lettest for alle at have med at gøre, så man kan få noget at spise.

Gør det lettere at komme til buffeten 

Er man samlet mange og skal spise samtidig, så bør man dele turene op efter bordantal, alder eller andet, så der ikke er for mange, der går op samtidig.

Er det mere midt i spisetiden på arbejdspladsen, så bør man bare forsøge ikke at være for mange oppe samtidig.

Man skal huske på, at maden er varmest for de første, men derfor behøver man ikke løbe for at nå det, og er man først deroppe, så husk, at der skal være af det hele til de sidste bagerst i køen – så ikke noget med at hamstre af den samme ret.

Lad være med at skynde på andre, hvis de er langsomme, og sørg for at gå fra den samme side og videre såsom i læseretningen, så man ikke skaber en flaskehals et sted.

Og lad for guds skyld være med at springe over i køen, det gør bare tingene mere besværligt for alle.