Tre ting du kan ordne i haven om efteråret

24 September 2021 Emilie Jacobsen

Selvom det er blevet efterår, er der stadig masser af ting, du kan ordne i haven. På den måde kan du være på forkant i forhold til, når det bliver forår og sommer igen. Hvis du får ordnet nogle af tingene i efteråret, kan du sikre, at du ikke har lige så meget arbejde der.

Vi kommer her ind på tre ting, som du kan ordne i din have i efteråret. Vi er blevet inspirerede af firmaet Stecks. Det er et firma, der kan hjælpe dig med en række forskellige opgaver omkring hus og have. Udover rens af fliser, som er en af deres primære opgaver, tilbyder de også haveservice. Der kan de komme fast i din have og hjælpe dig med den, eller de kan komme, når du har behov for hjælp til en større opgave. 

1. Fælde træer og beskære buske 

En god efterårsaktivitet er, at du fælder træer og beskærer buske. Du kan typisk godt selv beskære buskene, hvis det er en mindre beskæring, der er tale om. Du bør dog aldrig kaste dig ud i selv at fælde træer. Det bør du få et firma som Stecks til at hjælpe dig med. 

2. Lægge blomsterløg

Om efteråret er det også tid til, at du skal lægge blomsterløg. Blomsterløg har brug for en periode med frost for at spire. Derfor er det sikrest, at du lægger dem om efteråret. Når du er ude i god tid, kan du få en have, der bugner af smukke forårsblomster allerede tidligt på året. 

3. Luge ukrudt 

Måske troede du, at arbejdet med at luge ukrudt var slut, fordi det var blevet vinter. Men der er faktisk noget ukrudt, der kan vokse videre på milde vintre. Vælg en solskinsdag til at gå ud og fjerne så meget som muligt, dermed bliver der langt mindre arbejde med det i løbet af sommeren.