3 ting du skal bruge til en hjemmeside

05 oktober 2021 Steffen Petersen
image

editorial

Når man skal have en hjemmeside, så er der nogle ting, man skal have styr på. Derfor har vi lavet dette indlæg, så du kan hjælpes på vej, med tre simple trin.

Find et domænenavn

Hvis man ønsker at have en hjemmeside, så er det vigtigt, at man finder et domænenavn til den. Det er det fordi domænenavnet er navnet på ens hjemmeside, og det navn, som de besøgende skal bruge for at komme ind på siden.

Vi anbefaler derfor, at man tænker sig godt om, når man finder et domænenavn. Det handler om at finde et, som passer til ens brand, men som også passer til som man vil vise på hjemmesiden. Har man en webshop, som sælger sko, skal domænenavnet gerne symbolisere dette. Af den grund skal du tænke dig godt om, når du skal køb domæne.

Find webhosting

Afhængig af hvilken type hjemmeside du vil lave, så skal du finde webhosting, som du kan have hjemmesiden kørende på. En webhosting er den server, hvorpå hjemmesidens indhold vil ligge, og det der gør det muligt, at man kan tilslutte hjemmesiden. Sørg derfor for, at du finder en webhosting, som har nok kræfter, og som ikke gør din hjemmeside langsom ved at ligge det forkerte sted i verden.

Vælg et CMS

Vi anbefaler, at du vælger et CMS, når du skal lave en hjemmeside. Det gør vi fordi, det gør hele processen nemmere, hvis du ikke selv kan kode. Et CMS er kort fortalt et styresystem til hjemmesider, som gør, at alle kan redigere på en hjemmeside. Det er lidt som Windows på en computer. Det gør det muligt at bruge, uden at man kan finde ud af alt det bagvedlæggende.

Når du skal vælge et CMS, så anbefaler vi WordPress til de fleste hjemmesider, men det kan også være du skal kigge ind i Shopify. Det afhænger af, hvad din hjemmeside skal kunne.