Lad et professionelt misbrugscenter hjælpe dig af med din afhængighed

23 February 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Hvis du er havnet i et misbrug af medicin eller alkohol bør du søge hjælp til at komme ud af det – for eksempel på et misbrugscenter.

Hvem kan få hjælp på et misbrugscenter?

Alle, som befinder sig i et afhængigheds betinget misbrug, kan få hjælp til at komme ud af dette på et professionelt misbrugscenter.

Det betyder at du, såfremt du eksempelvis er alkoholiker eller misbruger af receptpligtig medicin, kan få den rette behandling på et misbrugscenter – og dette sandsynligvis med stor succes.

Hvordan foregår en misbrugsbehandling?

Uanset typen og sværhedsgarden af dit misbrug vil du hos en behandlingscenter kunne få den rette hjælp til at lægge afhængigheden på hylden.

En behandling for misbrug af eksempelvis alkohol eller receptpligtig medicin vil typisk indledes med det der kaldes for en afrusning eller en afgiftning. Denne procedure sikrer at samtlige giftstoffer er skyllet ud af dit system førend den terapeutiske del af behandlings forløbet påbegyndes.

Misbrugscenter

Når du gennemgår afgiftning eller afrusning vil det foregå i trygge forhold under overvågning af sundhedsfagligt personale. Du vil kunne få mild medicin som for eksempel paracetamol som kan lindre det værste ubehag, lige som du vil få tilbudt varme bade, kolde omslag, urtete eller eventuelt zoneterapi.

Efter endt afgiftning eller afrusning vil du gennemgå et cirka fem uger langt forløb med terapi på individuel basis såvel som i grupper. Målet med denne terapi er at styrke dit selvværd og bevidstgøre dig i forhold til din afhængighed og dit misbrug.

Når dit behandlings forløb er til ende vil du blive tilbudt opfølgende møder for at sikre mod tilbagefald. Og du vil altid have mulighed for at søge støtte hos en misbrugskonsulent der tildeles dig som mentor.

Find det bedste misbrugscenter i Danmark

Hos det velrenommerede misbrugscenter Behandlingscenter Stien kan du altid få hjælp til misbrugsbehandling. Klik ind og læs mere på behandlingscenter-stien.dk