Find den bedste tandlæge i dit lokalområde

05 august 2022 admin

editorial

Hvornår var du sidst til tandlæge? Hvis du tilhører den store gruppe af danskere, som har det med at udskyde tandlæge besøget, vil du sandsynligvis hverken kunne sætte dato eller årstal på det seneste af slagsen.

Rigtig mange danskere vælger nemlig at skippe tandlæge besøget – og undskyldningerne herfor kan være legio. Økonomi er én af dem, tidsmangel er en anden. Og tandlægeskræk er en helt tredje, som faktisk er helt legitim.

Jeg har ikke råd til at gå til tandlæge – hvad gør jeg?

Hvis du ikke har en privat sundhedsforsikring og er bekymret for omkostningerne ved behandlingen, er der et par muligheder. Du kan kontakte din lokale kommune for at høre, om de tilbyder tilskud til tandpleje.

Desuden tilbyder mange tandlæger betalingsplaner, så du kan sprede udgifterne til din behandling over tid. Og endelig er der en et stigende antal billige tandklinikker, der tilbyder grundlæggende behandlinger til en brøkdel af prisen for en traditionel tandlæge.

tandlæge

Dertil skal det siges, at et rutinebesøg med tandrensning og tandeftersyn ikke koster mere end en glad aften i byen. Og et tandeftersyn er under alle omstændigheder billigere end en rodbehandling, montering af en kunstig tandkrone, eller en langvarig parodontose behandling.

Jeg har ikke tid til at gå til tandlæge – hvad gør jeg?

Hvis du ikke har tid nok, er der nogle få ting, du kan gøre for at sikre, at dine tænder og dit tandkød forbliver sunde. Først, sørg for at børste og bruge tandtråd mindst to gange om dagen. På den måde fjerner du plak og bakterier fra dine tænder og dit tandkød, hvilket kan forhindre karies og tandkødssygdomme. Du kan også bruge en antibakteriel mundskyllevæske for at hjælpe med at dræbe bakterier i munden. Endelig skal du forsøge at spise sunde fødevarer med et lavt sukkerindhold, da sukker kan fremme væksten af bakterier i din mund.

Et tandlægebesøg med tandeftersyn og rensning af tænder og tandkød tager dog sjældent mere end en halv time. Vælger du således en tandlæge i nærheden af din bopæl eller arbejdsplads, bør dette ikke være den store post i dit tidsbudget.

Bestil tid til behandling hos din lokale tandlæge på https://ebdent.dk/.