Din guide til valg af nye vinduer

22 November 2022 admin

editorial

Skal du købe vinduer til huset – og skal de nye vinduer gerne holde i mange år fremover? Så kommer her vore bedste råd til hvilke overvejelser du bør gøre dig inden du styrter ud og køber vinduer.

Hvad skal jeg overveje før jeg anskaffer mig nye vinduer?

der er en række vigtige faktorer, som bør spille ind i forhold til dit valg af vinduer. Overvej faktorer som stil, energieffektivitet, rude- og rammemateriale, før du foretager et køb. Isolerende glas er et fremragende valg, hvis du bor i et støjende område eller ønsker at spare penge på energiregningen.

Vinduer med tredobbelt glas giver en bedre isolering og lydisolering sammenlignet med termoruder – perfekt til dem, der har brug for ekstra isolering eller lydreduktion i deres hjem.

image

Hvilke typer vinduer er egnede til hvilke typer boliger?

Hvilken type vindue du vælger, afhænger i høj grad af det æstetiske look, du forsøger at opnå, samt klimaet og temperaturerne der, hvor du bor. Isolerende glas er et godt valg, hvis du ønsker at holde dit hus varmt i vintermånederne, mens termoruder er et godt valg til at holde støj ude og forhindre træk i at trænge ind i dit hjem.

Hvis du ønsker en åben planløsning, er det godt med dobbeltvinduer – de giver mere naturligt lys ind i rummet uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Vælg vinduer efter forholdene

Hvis du bor i et område med ekstreme vejrforhold, f.eks. orkaner eller snestorme, findes der flere vinduestyper, der er designet specielt til disse forhold.

Stødsikre vinduer er designet til at modstå kraftige vinde og flyvende vragrester fra storme. De er normalt er fremstillet med et lamineret glaslag, som hjælper med at absorbere stødet og reducerer risikoen for at splintre.

På samme måde er stormvinduer designet til at yde ekstra beskyttelse mod vinddrevet regn og sne. Stormvinduer er typisk fremstillet af metal- eller vinylrammer, hvilket kan være en økonomisk måde at tilføje ekstra beskyttelse til dit hjem på.

Find og bestil vinduer på klarwindows.co.uk.