Gå til tandlæge i Horsens

12 December 2022 admin

editorial

Tandlæger anbefaler, at man besøger tandlægen et par gange om året til kontrol og rengøring. Det er nemlig vigtigt at opdage eventuelle problemer med dine tænder tidligt, før de udvikler sig til noget mere alvorligt. Ved at besøge tandlægen regelmæssigt kan du også holde dine tænder sunde og fri for huller og andre tandproblemer.

Få tandlægebehandling når skaden er sket

Hvis forebyggelsen ikke lykkes, er der hos din lokale tandlæge mulighed for at reparere skader forårsaget af huller eller andre tandproblemer ved hjælp af genoprettende behandlinger. Fyldninger erstatter ødelagte dele af tænderne; de kan være fremstillet af guldlegeringer, porcelæn, kompositplast eller amalgam (sølv).

Kroner er kunstige hætter, der passer over de resterende sunde dele af tænderne; de kan være fremstillet af forskellige materialer, herunder metallegeringer, porcelæn bundet til metal eller fuldkeramiske kroner.

tandlæge

Broer er falske tænder, der bruges til at udfylde huller efter manglende tænder – de er typisk fremstillet af metallegeringer eller porcelæn, der er smeltet sammen med metal. Endelig er tandimplantater en mulighed for at erstatte manglende tænder helt og holdent – de består af titaniumskruer, der kirurgisk er implanteret i kæbeknoglen under tandkødsranden; de tjener som ankre for porcelænsprotesetænder, der ligner naturlige tænder.

Tandimplantater bliver også stadig mere populære som erstatning for manglende tænder på grund af deres livagtige udseende og holdbarhed sammenlignet med alternative behandlinger som proteser eller broer.

Hvornår har jeg behov for en rodbehandling?

Symptomerne på behov for en rodbehandling omfatter smerter ved bidning eller tygning, følsomhed over for varme og kulde, misfarvning af det berørte område, hævelse i det nærliggende tandkød og dårlig ånde. Efter behandlingen rapporterer de fleste patienter om lindring af deres smerter og vender tilbage til deres normale aktiviteter inden for få dage.

I nogle tilfælde kan kroner anbefales efter en rodbehandling for at genoprette dit smil fuldstændigt og styrke svækkede tænder for at sikre lang levetid. Læs mere på https://beringhus.dk/.