Energimærkning er lovpligtigt – læs med og forstå, hvad et energimærke er

28 February 2023 Camilla Sørensen

Et energimærke er et certifikat, der viser, hvor energieffektivt dit hus er. Det giver også råd om, hvordan du kan foretage energibesparende forbedringer og reducere dine energiregninger.

Det er vigtigt at have et energimærke, fordi det er med til at sikre, at dit hus opfylder kravene til energimæssig ydeevne, og fordi det informerer potentielle købere eller lejere om din ejendoms energieffektivitet.

 

Energimærke i Sydsjælland

Hvis du ønsker at få en energimærke i Sydsjælland, er der flere måder at gå til værks på. For det første kan du hyre en certificeret professionel energikonsulent, som vil vurdere din ejendom og give en præcis og pålidelig vurdering af energimæssig ydeevne.

Energikonsulenten bruger software til at identificere mulighederne for energibesparelser og beregne energimærkninger og rådgiver dig om, hvordan du bedst kan forbedre energieffektiviteten i dit hjem.

Når du har valgt et energimærkefirma, vil de give dig et energimærke og en rapport, som indeholder oplysninger om dit hus’ energimæssige ydeevne, f.eks. anslåede energiomkostninger, anbefalede forbedringer og eventuelle tilskud til energieffektiviseringer.

Det er vigtigt at opbevare disse dokumenter sikkert, da de er nødvendige, når du ansøger om tilskud til energieffektivitet fra de lokale myndigheder eller sælger/lejer ud.

 

Energimærke Sydsjælland

 

Valg af energimærkningsfirma

Når du leder efter et energimærkningsfirma til at vurdere din bolig, er der flere faktorer, du bør overveje. For at sikre, at du får en pålidelig energivurdering og energimærkning, er det vigtigt at vælge en certificeret energikonsulent med erfaring og ekspertise inden for energieffektivitet. Det er også vigtigt at læse anmeldelser fra tidligere kunder, inden du træffer en beslutning.

I Sydsjælland er Syd Consult et af de førende energimærkningsfirmaer med mange års erfaring med vurdering af energieffektivitet for boliger. De tilbyder professionelle energivurderinger og effektive energimærkningstjenester til konkurrencedygtige priser. Desuden har de et team af erfarne konsulenter, som kan rådgive om energibesparende foranstaltninger samt give oplysninger om tilskud.