En plakat med din hjemstavn kan få dig til at føle dig hjemme

16 May 2018 Emilie Jacobsen
En plakat med din hjemstavn kan få dig til at føle dig hjemme

Hvis du bor langt fra din hjemstavn, kan du sikkert blive ramt af hjemve fra tid til anden. Det kan være, at du er flyttet fra Jylland til København. Eller at du som sjællænder er flyttet med din jyske kæreste tilbage til hans eller hendes fødeby. Selvom du bor et sted, som du er glad for, kan der stadig være noget i dig, der tænder et savn efter det sted, hvor du er vokset op, og hvor du stadig har en del af dine rødder. 

Der er mange forskellige måder for dig at få dine rødder med ind i dit nye hjem i den anden ende af landet. En af de nemmeste og billigste måder er, at du køber nogle plakater med motiver eller kort over din hjemstavn. Det kan være med til at gøre, at du får tænkt på din hjemstavn hver dag på en positiv måde – fremfor at du kun tænker på den, når hjemveen virkelig er over dig. 

Der findes mange forskellige steder, hvor du kan købe plakater med din hjemstavn. En af dem, hvor du virkelig kan finde et stort udvalg, er sohu-shop.dk. Der kan du for eksempel få et Danmarkskort med et hjerte på, der hvor din hjemby er. Kommer du fra en så lille by, at den ikke lige findes på en af plakaterne, er det en mulighed, at du køber et blankt danmarkskort og så selv sætter et hjerte på, der hvor din by ligger. Det kan du også sagtens gøre. 

Udover kortene kan du også vælge motiver, der minder dig om det, du kender hjemmefra. Det behøver ikke engang at være billeder fra der, hvor du kommer fra. Det kan også være plakater med blomster, der minder dig om den eng,hvor du plukkede blomster som barn. Eller plakater med havmotiv, der minder dig om havet ved din barndomsby.